Vad kostar en ny hemsida?

Som professionella webbutvecklare får vi ofta denna fråga. Men definitionen av en hemsida är inte exakt och önskemålen varierar naturligtvis från kund till kund. Skall det vara en standarddesign, vilka funktioner skall vara med, hur omfattande är det initiala arbetet, skall hemsidan kopplas till interna och/eller externa system etc. Listan på variationer kan göras väldigt lång och av den anledningen så är ju frågan lika svår att svara på som frågan "vad kostar ett nytt hus?". 

Vi har gjort enkla kampanjsajter och företagspresentationer från några tusenlappar till avancerade webbportaler och utbildningsapplikationer för sexsiffriga belopp. 

Vår utgångspunkt är att alla projekt är unika och att kunden inte skall betala för mer än vad de behöver. Naturligtvis skall detta inte innebära att kunden är begränsad avseende vidareutveckling av hemsidan, om behoven förändras över tiden.

För att ändå försöka ge en indikation på prisbilden så följer här ett exempel från verkligheten när det gäller en enkel företagspresentationssida.

Exempel - Pris 14.900:-
En ny kund kom till oss och frågade om vi kunde hjälpa till att ta fram en ny hemsida. Tillsammans med kunden enades vi om att den nya webbplatsen skulle byggas upp utifrån färdiga mallar, givetvis anpassade efter kundens profil. Sajten bestod inledningsvis av ett 10-tal sidor, ett kontaktformulär och en enkel blogg-/nyhetsmodul. Hela sajten byggdes naturligtvis upp med ett innehållshanteringssystem (CMS) som bas vilket gör att kunden själv fritt kan bygga vidare på sajten. I exemplet ingick även sökmotorvänliga adresser, SEO i form av en initial "on page"-optimering och besöksstatistik från Google Analytics.

Prisexempel sökmotoroptimering (SEO)

När man pratar sökmotoroptimering talar man ofta om bl.a. två begrepp. "On-page"-optimering och "Off-page" optimering. Enkelt beskrivet så kan man säga att "On-page" handlar om allt man kan göra på sin egen webbplats för att öka sökmotorernas intresse för just denna webbplats. "Off-page"  handlar om hur man på bästa sätt kan få fler och adekvata inlänkningar till sin sida.

Exempel - Pris 1 950:-/mån
En kund som hade en webbplats utvecklad av en extern webbutvecklare kontaktade oss eftersom hans sidor indexerade dåligt hos Google.

Tillsammans med kunden gick vi igenom och analyserade relevanta sökord. Detta utmynnade i en nyckelordslista som låg till grund för arbetet. Efter detta gick vi igenom kundens webbplats och lämnade en åtgärdslista med c:a 15 punkter som kundens webbutvecklare kunde följa för att rätta till konkreta kodfel. Efter detta tog vi fram ett åtgärdsförslag för system- och innehållsmässiga förändringar som implementerades av webbutvecklarna. 

Projektet följs upp löpande för att mäta resultatet av åtgärderna och även komplettera med nya förändringar etc.

De initala förändringarna resulterade efter en tid till att kundens sidor hamnar väldigt bra vid sökningar på Google. Detta har gjort att vi tillsammans med kunden fortfarande, över två år efter projektstart, driver projektet vidare, dock med betydligt fler nyckelord än vid projektstarten. Kundens webbplats har fått mångdubbelt fler besökare än vad den hade initialt.

 

Prisexempel banners

Vi på Perlin Systems har tagit fram många olika typer av reklambanners. Ibland tar vi fram allt från idé till design, budskap och färdig banner i andra fall får vi det mesta från kunden eller kundens reklambyrå så konstruerar vi bannern utifrån det färdiga materialet.

Exempel - Pris 1.950:-
Ett storföretag kom till oss på Perlin Systems och ville få en banner konstruerad. De hade visst bildmaterial och en copywriter hade tagi fram textmaterialet. Vi på Perlin designade och konstruerade bannern utifrån copywriterns idé.
Kunden blev så pass nöjd så att efter detta har vi konstruerat ytterligare ett tiotal banners.

 

Prisexempel övrigt

Som du kanske har sett under "Vad vi gör" så arbetar vi på Perlin Systems med det mesta inom webbutveckling, strategier, design, optimering m.m. Vi arbetar alltid med grundinställningen att varje kund är unik så av den anledningen kan vi naturligtvis inte presentera alla tänkbara varianter på uppdrag och priser på denna plats men tveka inte att kontakta oss för en förutsättningslös och kostnadsfri diskussion angående just ert projekt.

Vad vill ni göra?

Du måste ange ditt namn
Du måste ange din e-postadress
Du måste ange din e-postadress
Du måste ange telefonnummer
Du måste ange meddelande
×
Genom att klicka på "Skicka" ovan så godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.