Webbdesign är mer än bara utseende

Färg, form och teckensnitt är oerhört viktiga för hur man upplever en webbsida. Det finns faktiskt tillfällen där designen till och med är viktigare än själva innehållet. Normalt är dock designens viktigaste funktion att lyfta fram innehållet och göra det lättillgängligt för besökaren.

Många är gångerna som man har besökt en webbplats utan att hitta det man sökte. En sökning senare på någon av söktjänsterna på Internet resulterar i att man är tillbaka på webbplatsen man nyss besökte. Det visar sig att informationen faktiskt fanns där - det gick bara inte att hitta den. Kanske visar detta att man har lyckats positionera sin webbplats bra bland sökmotorerna men det är också ett typiskt exempel på hur designen har misslyckats med att lyfta fram innehållet för besökaren. 

Ofta är den bästa designen den man inte tänker på

Om något är snyggt eller fult är subjektivt. Bra design däremot - är alltid bra design. Allting handlar om att lyckas utforma webbplatsen så att den och fungerar på ett sätt som avsändaren har tänkt sig och besökaren förstår. En bra design är den där besökaren:

  • intuitivt förstår hur webbplatsen fungerar
  • förstår var och hur man hittar den information man söker
  • uppmuntras att genomföra det som webbplatsen syftar till
  • känner sig trygg i eventuella beställningsförfaranden
  • gärna använder webbplatsen igen och även rekommenderar den till andra

Kontakta oss så berättar vi mer

Du måste ange ditt namn
Du måste ange din e-postadress
Du måste ange din e-postadress
Du måste ange telefonnummer
Du måste ange meddelande
×
Genom att klicka på "Skicka" ovan så godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.