Om cookies m.m.

Vårt ansvar
Perlin Systems AB är förpliktigad att på bästa sätt skydda din integritet och denna policy anger vilken typ av information vi samlar in och vad vi gör med den.

Perlin Systems AB varken säljer, hyr ut eller lånar ut adresslistor för nyhetsbrev, registrerade uppgifter eller liknande till något bolag eller någon annan organisation utanför vårt företag.

Nyhetsbrev och information
Om du får nyhetsbrev från oss så får du alltid information om hur du kan undvika fortsatt prenumeration.
Om du får andra mail av oss så kan du alltid svara på det för att få information hur du kan undvika fortsatta mailutskick.

Cookies
Perlin Systems AB använder cookies på ett ansvarsfullt sätt för att registrera hur besökarna använder vår webbplats.
Cookies (kakor) är små textfiler som en webbserver skickar till din webbläsare. Filen sparas på hårddisken i din dator, antingen bara under tiden du besöker webbplatsen (s.k. sessioncookie) eller för en längre tid.
Cookies används bland annat för att spara inställningar du har gjort på webbplatsen, för att se vilka sidor du har besökt tidigare för att vid nästa besök leda dig till nyheter inom ditt intresseområde samt för att ge webbplatsen bättre statistik över antal besökare.

Hur denna webbplats använder cookies
Webbplatsen använder sig av "persistent cookies" som ligger kvar på hårddisken tills den raderas - antingen av användaren eller av servern som skapade cookien.
Sådana cookies kan användas för att hålla koll på återkommande besökare och deras vanor eller för att personanpassa webbsidor. Men inget hindrar användaren från att radera dem.
Webbplatsen använder sig också av sk. "sessioncookies". En sessioncookie lagras endast temporärt på din dator under den tid du besöker en hemsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.
Cookien kan inte identifiera dig personligen, endast den webbläsare som finns installerad på din dator och som du använder vid besöket.
Cookien innehåller inte virus och den kan inte heller förstöra annan information på din dator.

"Tredjepart cookies".
Webbplatsen använder olika tjänster och "plugins" från tredjepart för att fungera optimalt.
Exempel på en sådan tjänst är Google Analytics som används för att samla in statistik om användandet av av webbplatsen.
Även tredjepart lagrar cookies enligt ovan beskrivning. Du kan via din webbläsare se vilka tredejpart cookies som lagras. Se webbläsarens dokumentation och hjälp.

Hur du tar bort dina cookies
Om du inte önskar att cookies sparas temporärt eller över längre tid på din dator kan du ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter cookies. En sådan ändring kan dock medföra att du inte kan använda samtliga funktioner på webbplatsen. Vi kan inte hållas ansvariga om webbplatsen inte fungerar efter en sådan ändring. Se vidare din webbläsares dokumentation och hjälp.

Registrering av IP-adresser
Vid besök på webbplatsen sker automatisk registrering av IP-adresser för mätning av besöksfrekvens. På webbplatsen används cookies för att hjälpa oss att göra vår besöksstatistik mer tillförlitlig och för att öka funktionaliteten för våra användare.

Registerhantering
Om du är en registrerad kund hos oss så kan vi på din förfrågan informera dig om vilka uppgifter om dig som finns sparade hos oss.
Denna begäran tar inte bort information i andra databaser inom Perlin Systems AB som inte var berörda när informationen lämnades.

GDPR
Din integritet är viktig för oss.
Vi förstår också hur viktig data är för dig och även det företag du eventuellt jobbar på. Därför ser vi till att din data är skyddad och tar fullt ansvar för att den hanteras i enlighet med GDPR.
https://www.datainspektionen.se/lagar--regler/dataskyddsforordningen/

The General Data Protection Regulation (GDPR) trädde i kraft 25 maj 2018 och ersatte Dataskyddsdirektivet från 1995 och Personuppgiftslagen (PUL) från 1998.
GDPR gäller för alla företag inom EU och även globala bolag som behandlar personuppgifter inom EU.

Vi på Perlin Systems AB har vidtaget de åtgärder som behöver genomföras. Vi har tagit fram fram ny policy och riktlinjer som är styrande för hela verksamheten.

Trygghet
Som vår kund är dina uppgifter trygga hos oss av flera skäl:

  • Vi lägger stor vikt vid att dina data är skyddade på rätt sätt
  • Vi hjälper dig att få ut det mesta av din data
  • Vi ser till att ni får tillgång till all data om ni behöver det
  • Vi upplyser alltid om i vilket syfte vi ämnar använda dina personuppgifter.
  • Vi ser till att vi internt säkrar upp vår hantering av personuppgifter och tar fram rutiner för att upptäcka, rapportera och utreda fall då personuppgifter läckt ut.

Frågor och synpunkter
Om ni har frågor angående vårt arbete med anpassning till GDPR-lagen så kan ni kontakta oss eller skikca ett mail till info@perlin.nu