Umbraco CMS - Innehållshantering

2011-10-24

Önskemål om s.k. Open Source-lösningar när det gäller CMS-system (innehållshantering) har ökat de senaste åren. Vi på Perlin har jobbat med och utvärderat ett antal intressanta Open Source-lösningar där naturligtvis WordPress, Drupal och Joomla har varit heta kandidater men faktum är att vi har kommit fram till att det danska systemet Umbraco är ett mycket intressant alternativ för oss och våra kunder. Detta beror bl.a. på den kombination av enkelhet och flexibilitet som systemet erbjuder.

Umbraco har mer än 110 000 installationer världen över. Att Microsoft har valt att ge Umbraco sitt fulla stöd och dessutom rekommendera det är ju naturligtvis en styrka i sig.

Umbraco är helt baserad på Microsofts .Net plattform . För er som är insatta i innehållshanteringssystem så kan nämnas att Umbraco har vissa likheter med det betydligt dyrare systemet EPI-server som idag används av många stora företag i Sverige.

Umbracosystemet kommer med en mängd inbyggda funktioner för t.ex. användarhantering, redigering och publicering men fördelen med Umbraco jämfört med många andra Open Source-projekt är att systemet innebär näst intill total frihet när det gäller både design och funktionalitet. Det innebär att designers och utvecklare tillsammans har ett kraftfullt och flexibelt verktyg som grund för att utveckla det perfekta systemet för den unika kunden. Vill du läsa mer om Umbraco så kan du kika in på den officiella Umbracosidan eller varför inte kontakta oss så berättar vi gärna mer om detta Content Management System (CMS / Innehållshantering).

Till Vad händer på Perlin?